EKC-er Noor Veldink (links) probeert de bal te veroveren. Nicky Knol en Gretha Annema snellen toe.

EKC speelt gelijk tegen Groen Geel (1-1)

Sport

GRONINGEN - De voetbalsters van Eenrum Kloosterburen Combinatie (EKC) hebben zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Het werd 1-1 in Groningen.

Bij EKC ontbraken Rebecca Postma, Amber Meijer, Nicky Bos en Iris Knol. Onder leiding van een goed leidende scheidsrechter M. Boonstra waren de eerste 20 minuten voor EKC. De gasten kregen de betere kansen en sloegen in de 16e minuut toe. Sarah Rijzinga vond Noor Veldink, die goed door ging en de 0-1 noteerde. Vervolgens zag Emma Postma haar afstandsschot naast gaan en stuitte Sarah Rijzinga op de keepster. Na 20 minuten spelen, kwam Groen Geel meer opzetten waardoor beide ploegen aardig gelijkwaardig aan elkaar waren. EKC-keepster Nikki Werkman kreeg nu ook meer te doen maar wist haar doel schoon te houden. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden maar een hard werkende Sarah Rijzinga zag haar inzet niet beloond.

Na de rust kende EKC een mindere fase. Het liet Groen Geel veel te ver komen. Vooralsnog ging een inzet over en wist keepster Werkman tweemaal redding te brengen maar in de 53e minuut was het wel raak. Een afstandsschot verraste keepster Werkman en het stond 1-1. Nu drongen beide ploegen aan maar was de thuisploeg toch meer dreigend. Beide ploegen kregen nog kansen op de overwinning, maar wisten deze niet te benutten.

EKC krijgt zaterdag Be Quick Dokkum op bezoek in Kloosterburen.