Afbeelding

Voetbalsters Winsum laten twee punten liggen in Friesland

Sport

WINSUM - De voetbalsters van Winsum hebben zaterdag twee punten lagen liggen tegen Sint Annaparochie. De uitwedstrijd in de Waadhoeke eindigde in 1-1.


Met de zeperd tegen Vitesse ’63 in het achterhoofd begon Winsum voortvarend aan het duel. Na twee minuten leverde de Noord-Groninger dadendrang al een treffer op. Loïs van der Heide dribbelde door de Friese defensie en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Lobje 

Hoewel de thuisploeg wel kansen op de gelijkmaker kreeg, was Winsum in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Een tweede treffer bleef echter uit. Ook vlak voor het rustsignaal leverde een lobje van Lychenne Dijkstra -zij werd overigens uitstekend bediend door Sabine Jansen- geen treffer op. De inzet belandde in het zijnet.

Paal en kruising 

Meteen na het bakje thee sloegen de Friezinnen toe. Concentratieverlies bij vv Winsum werd afgestraft en leidde tot de 1-1. Winsum bleef na deze domper goed voetballen en was via Chantal Streppel dicht bij de 1-2. Haar inzet belandde echter op de paal en een kwartier voor tijd mikte Indy Balk het leer op de kruising. Ook andere mogelijkheden werden niet benut, waardoor Winsum zich tevreden moest stellen met een punt.