Provincie investeert miljoen in veilig en aantrekkelijk lopen

wo 24 apr, 16:17 Algemeen
Afbeelding

GRONINGEN - De provincie heeft nieuw beleid voor de voetganger. In de Loopagenda 2024-2027 Samen stappen zetten staat hoe Groningen de komende vier jaar gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor de voetganger. Er is 1 miljoen euro beschikbaar om de plannen uit te voeren.

In de loopagenda staan concrete plannen om de provincie beter in te richten op voetgangers. Zo komt er een nieuwe subsidieregeling voor kleine aanpassingen aan de infrastructuur die het voor voetgangers veiliger, aantrekkelijker of toegankelijker maken. Dit kan een bruggetje over een sloot, een missend voetpad of het weghalen van een obstakel zijn. Ook krijgen gemeenten ondersteuning om belangrijke voorzieningen in de dorpen, zoals het OV, winkelcentra en onderwijsinstellingen, beter te verbinden voor voetgangers.

Groningen is de eerste provincie die actief met beleid voor de voetganger aan de slag gaat. Gedeputeerde Mobiliteit Johan Hamster is enthousiast. ,,Er gaat veel geld en aandacht naar de fietser, automobilist en OV-reiziger in Groningen. En dat is ..

Meer premium