De jarige heeft in De Twaalf Hoven plezier met haar drie dochters.
De jarige heeft in De Twaalf Hoven plezier met haar drie dochters.

Nel Mulder-Luitjens uit Winsum viert honderdste verjaardag

Algemeen

WINSUM - Nel Mulder-Luitjens uit Winsum heeft dinsdag haar honderdste verjaardag gevierd.

Ze kreeg onder anderen bezoek van wethouder Eltjo Dijkhuis. Hij kwam de felicitaties namens het gemeentebestuur van Het Hogeland overbrengen.
Nel Luitjens werd op 30 april 1924 geboren in Saaxumhuizen. Ze groeide op op boerderij Westerholm in een gezin met drie broers. Na de oorlog ontmoette ze Jacob Mulder, een jonge boer uit Spijk. Dat leidde tot een huwelijk. Uit het huwelijk zijn drie dochters geboren. Zij zorgden voor 7 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Ook zijn er nog twee achterkleinkinderen op komst.

Jacob en Nel Mulder runden eerst met de broer van Jacob een boerderij in Spijk. Daarna maakte het stel de overstap naar een boerderij in Zijldijk, die ze 38 jaar hebben gerund. Nel Mulder was betrokken bij de Plattelandsvrouwen - nu Vrouwen van Nu - en zette zich tot op hoge leeftijd in voor de doopsgezinde kerk in Zijldijk. In 1992 gingen ze van de boerderij af en in Uithuizen wonen. Ook daar hadden ze hele goede jaren, met nog steeds grote betrokkenheid bij de kerk. Ze fietsten en wandelden veel en er waren leuke logeerpartijtjes van de kleinkinderen. Tot op hoge leeftijd kon het echtpaar, met huishoudelijke hulp en ondersteuning van de thuiszorg, thuis blijven wonen.
Jacob Mulder is in 2018 op 96-jarige leeftijd overleden. Vier jaar later verhuisde zijn vrouw naar zorgcentrum De Twaalf Hoven in Winsum. Daar heeft ze het goed naar haar zin. Ze loopt op de afdeling veel rond met haar rollator en gaat nog steeds graag naar buiten. Wanneer dat niet kan, vermaakt ze zich met het lezen van de krant, sokken breien en borduren op Beiers bont. De hele familie is al voorzien van tafelkleden en schorten.