Bloeiende tulpen op Het Hogeland.
Bloeiende tulpen op Het Hogeland.

Minder tulpen tijdens ‘Naar de bollen’ maar toch de moeite waard

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De deelnemers aan ‘Naar de bollen’, het eendaagse evenement van Rotary Het Hogeland, passeren komende zaterdag minder bloeiende bollenvelden dan in voorgaande jaren. Toch is het volgens de organisatie nog zeer de moeite waard om mee te doen.

De deelnemers hebben keuze uit diverse routes. Voor wandelaars is dat 10, 20, 30 of 40 kilometer, voor fietsers 35 kilometer en voor auto’s en motoren 65 kilometer. Allemaal langs de Noord-Groninger bollenvelden, die normaal rond deze tijd vol in bloei staan. Door het warme weer zijn veel bollen echter al uitgebloeid en gekopt. ,,De deelnemers zullen daardoor niet zoveel bloeiende tulpen zien als ze gewend zijn. De tochten over het mooie Hogeland van Groningen echter zeer de moeite waard’’, zo verzekert de organisatie.

‘Naar de bollen’ start zaterdag vanaf 7.30 uur bij Kruize Bloembollen aan de Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden. Alle informatie over de routes, starttijden een aanmelden staat op naardebollen.nl. Het is ook mogelijk bij de start een kaartje te kopen. De opbrengst gaan naar Stichting Leergeld Het Hoogeland.

Onderweg zijn er ‘s middags op meerdere locaties optredens van theatergroep Opnieuw. De leden zijn ook aanwezig bij de finish. Bij de Rensumaborg in Uithuizermeeden treffen de deelnemers acteurs in historische kostuums rondlopen en authentieke rijtuigen met paarden. In de Mariakerk even verderop zal het Hinzs-orgel worden bespeeld en kunnen verzoeknummers worden aangevraagd.