Veldwijk: Vernieuwd Verleden
Veldwijk: Vernieuwd Verleden

Verkoop woningen op terrein Veldwijk in Winsum van start

Algemeen
Ingezonden door nieuwbouwwinsum

Winsum - De markante boerderij Veldwijk aan de Onderdendamsterweg te Winsum wordt ontwikkeld tot een woonlocatie. 

De schuren worden gesloopt en in de bestaande stijl teruggebouwd met daarin tien boerderijwoningen rondom een binnenstraat. Op het achterliggende terrein worden acht twee-onder-een-kapwoningen op een erf gerealiseerd. Het bestaande voorhuis wordt bouwkundig losgemaakt en is reeds zelfstandig verkocht. Het geheel krijgt een groen en parkachtig karakter, waarover de toekomstige bewoners gezamenlijk regie zullen hebben. Beoogde realisatie vindt dit jaar plaats. 

De vorige eigenaren, Gert en Grace Veldwijk, hebben hun sportcentrum vanaf 1 augustus 2023 beëindigd. Gert Veldwijk: “Wij zijn verheugd dat onze locatie een waardevolle en eigentijdse invulling krijgt. Daardoor kunnen wij het met een gerust hart overdragen. Omwonenden van de projectlocatie zijn positief over de ontwikkeling, omdat de bestaande uitstraling wordt gerespecteerd en het aantal woningen aansluit bij de omgeving.” 

Duurzaam wonen op een markante locatie. Klaar voor de toekomst, met uitgebreid comfort en in een prettige leefomgeving.

Het project Veldwijk beslaat naast het voorhuis in totaal achttien volwaardige woningen met een grondoppervlak van circa 120 vierkante meter. De gebouwen zijn door architect Jacob Veltman te Winsum ontworpen: gasloos en zeer energiezuinig, onderhoudsarm en aardbevingsbestendig. De tienboerderijwoningen staan aan weerszijden van een binnenstraat, die als gemeenschappelijk ontmoetingspunt kan fungeren. Omdat de locatie groen en autoluw is, zijn deze levensloopwoningengeschikt voor diverse doelgroepen. 

De verkoop van dit project start per direct. Gegadigden kunnen zich inschrijven en een optie nemen. Definitieve toewijzing vindt plaats tegen het einde van het jaar. Prijzen starten vanaf circa € 435.000,-

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de projectmakelaars, Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies te Zuidhorn en Makelaardij Stenekes te Winsum, via www.nieuwbouwwinsum.nl of via mail: info@nieuwbouwwinsum.nl.