Afbeelding

Schrijfactie voor Amnesty International in Winsum

Algemeen

WINSUM - In het KinderBoekenHuis in Winsum wordt zaterdag 10 december de jaarlijkse schrijfactie voor Amnesty International gehouden.

Op de Dag van de Rechten van de Mens wordt er wereldwijd massaal geschreven voor mensen die onterecht gevangen zitten of worden bedreigd. In Nederland wordt de schrijfactie nu al voor de tiende keer gehouden. 

Maakt echt een verschil 

Volgens de initiatiefnemers maakt de stortvloed aan brieven echt een verschil. Bij regeringen dringt daardoor het besef door dat de hele wereld meekijkt en dat kan ze er toe bewegen om hun burgers beter te behandelen. Vorig jaar leverde de schrijfactie bijvoorbeeld op dat Bernardo Caal Xol uit Guatemala na vier jaar vrij kwam. Hij protesteerde tegen de vervuiling van een belangrijke rivier en kreeg daarvoor zeven jaar gevangenisstraf.

Dorgelesse Nguessan

Dit jaar schrijven deelnemers voor onder anderen Dorgelesse Nguessan uit Kameroen. Ze maakte zich zorgen om de armoede in haar land en ging daarom demonstreren. Ze werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. ,,Een stroom van brieven naar de president van Kameroen kan haar leven en dat van haar kinderen veranderen, een postzak vol kaartjes geeft hen in ieder geval hoop”, zeggen de initiatiefnemers van de schrijfactie.

De schrijfactie in het KinderBoekenHuis in Winsum start om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.amnesty.nl/write-for-rights.