De werkplaats in Baflo staat nu te huur.
De werkplaats in Baflo staat nu te huur.

Vakgarage Bregman in Baflo sluit wegens gebrek aan personeel

Algemeen

BAFLO - Met het vertrek van de laatste monteur, Fred Werkman is vrijdag met pensioen gegaan, heeft Vakgarage Bregman in Baflo zijn werkplaats moeten sluiten.

Fred Werkman is maar liefst 50 jaar werkzaam geweest als automonteur. Ondanks dat hij nog met plezier naar zijn werk ging, vond hij het na deze periode wel welletjes. Hij kon gebruik maken van een speciale regeling in de CAO, om toch nog wat eerder te kunnen stoppen dan de officiële pensioenleeftijd.

Groot tekort aan vakmensen

Het gevolg is wel dat Vakgarage Bregman nu zonder personeel zit en zijn werkplaats heeft moeten sluiten. Gerard Bregman had best nog wel en paar jaar door willen gaan, als hij tenminste nieuwe automonteurs had kunnen vinden. Aan vakmensen is echter een groot tekort, ook in de provincie Groningen.

Bed and breakfast

Gerard Bregman begon in 1985 in Warffum, met de overname van Garage Van der Haar. In 1992 was hij daar al uit zijn jasje gegroeid, verhuisde hij naar Baflo en nam daar Garage Brands over. Daar kwam Fred Werkman bij hem in dienst. De garage in Baflo werd gemoderniseerd en er werd zelfs een nieuwe werkplaats gebouwd. Nu komt daar na 30 jaar een eind aan. Gerard Bregman en zijn vrouw willen een bed and breakfast beginnen in Drenthe en hebben de werkplaats te huur gezet. Voor iemand die voor zichzelf wil beginnen, is dit volgens Bregman een uitgelezen kans.