Mevrouw Stoepker kreeg vorig jaar tijdens haar 105e verjaardag bezoek van wethouder Mariëtte de Visser.
Mevrouw Stoepker kreeg vorig jaar tijdens haar 105e verjaardag bezoek van wethouder Mariëtte de Visser. EGBERT EUSER

Oudste inwoonster gemeente Het Hogeland overleden

Algemeen

WINSUM - Grietje Stoepker-Van der Meer uit Winsum is vorige week op 105-jarige leeftijd overleden. Zij was de oudste inwoner van de gemeente Het Hogeland.

Grietje van der Meer kwam in 1916 ter wereld in ’t Stort bij Leens. In 1940 trouwde ze met een Winsumer en sinds die tijd woonde ze in het allermooiste dorp van Nederland. Veel Winsumers zullen Grietje Stoepker-van der Meer kennen van het voetbal. Zij was jarenlang langs de lijn te vinden van wedstrijden van het in vv Winsum opgegane Hunsingo. Ze was een fanatieke supporter en leefde hartstochtelijk mee. 

De Winsumse woonde tot op hoge leeftijd zelfstandig. Zo vierde ze onder andere haar honderdste verjaardag nog aan Het Hooge Heem. Ze kreeg destijds niet alleen bezoek van burgemeester Rinus Michels van de toenmalige gemeente Winsum, maar ook van een schoolklas van De Tiggeldobbe die voor haar kwam zingen. Ook werd ze toen, na een advertentie in de Ommelander Courant, bedolven onder de verjaardagskaarten. 

De laatste jaren werd het qua gezondheid wat minder. ,,Langzaam is het kaasje uitgegaan”, zegt een familielid. De familie kijkt met grote dankbaarheid terug op haar leven.