Erik Stam in Enschede. Foto: Harmen Stam.
Erik Stam in Enschede. Foto: Harmen Stam.

Prima marathons voor Bedumers

Algemeen

BEDUM - Zeven atleten van Loopgroep Bedum en Havabe uit Bedum hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de marathons van Enschede en Hamburg.

In Enschede maakte atlete Nienke Bouwman haar officiële debuut op de marathon. Na 4.14.28 uur kon ze haar zwaar bevochten medaille in ontvangst nemen. De snelste Bedumer in Enschede was Bram Wubs. Hij liep met 3.15.08 een nieuwe beste tijd. Ook Cora Poelman (4.22.37) en Erik Stam (4.49.54) verbeterden hun beste tijd. Harmen Stam liep 28 kilometer met verzuurde benen, maar wist zijn zesde marathon in een keurige 3.30.21 te voltooien. Tamme Beenes had een pittige race met behoorlijk verval in het tweede gedeelte. Hij kwam binnen in 4.21.04.
In Hamburg liep Chris Ruigendijk een ijzersterkte marathon. Hij maakte korte metten met zijn eerdere beste tijd en was nu een kwartier sneller. Hij liep een tijd van 3.13.24.
Vanessa Wuijster nam deel aan de Vuurtorenloop op Vlieland. Ze startte op de 10 kilometer en wist met een prima tijd van 56.37 minuten beslag te leggen op de vierde plaats bij de dames 40.

Nienke Bouwman in actie. Foto: Henk Schuitema.