De Eemsmondrunners hopen veel geld bijeen te lopen voor het goede doel.
De Eemsmondrunners hopen veel geld bijeen te lopen voor het goede doel.

Van Kaap naar Kaap voor Nationaal MS Fonds

Algemeen

UITHUIZERMEEDEN - Leden van de Eemsmondrunners uit Uithuizermeeden gaan zaterdag 30 april een marathon van de Noordkaap naar de Kaapweg in Uithuizermeeden lopen voor het goede doel.

De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het MS Fonds. Een lid van de hardloopvereniging lijdt aan deze ziekte. Dat heeft geleid tot de sponsorloop Van Kaap tot Kaap. Nadat het idee bij de Eemsmondrunners was geboren, werd er contact opgenomen met twee dorpsgenoten, Myrna Molema en Stijn Nooteboom, die gaan fietsen van de Noordkaap (Noorwegen) naar Kaap De Goede Hoop (Zuid-Afrika). Beide acties hebben hetzelfde doel en worden op deze wijze aan elkaar verbonden. Het gekozen motto van de loop passend bij de Eemsmondrunners is dan ook ‘Omdat lopen niet vanzelfsprekend is’.

Inmiddels is er een actiegroep bezig om de sponsorloop op 30 april verder vorm te geven. Men is druk bezig met het bekijken van de route, het maken van flyers voor langs de route en het regelen van de noodzakelijke volgauto’s en begeleiders. De lopers zullen veelal in estafettevorm de route volbrengen. Ook zullen er waarschijnlijk enkele diehards zijn die de volledige marathon zullen afleggen. De komende weken zullen er bij de verschillende ondernemers in de regio posters hangen met meer informatie en natuurlijk hopen de Eemsmondrunners op veel steun. 

Zowel de Eemsmondrunners als de fieters hopen zoveel mogelijk geld op te halen met hun prestaties voor het MS Fonds. Meer informatie is te vinden op www.projectms.nl of www.eemsmondrunners.nl.