Afbeelding

Terra Winsum houdt online open dag: digitaal kennismaken, rondkijken en sfeer proeven

Algemeen

WINSUM - Terra Winsum zal woensdag een online open dag houden voor het vmbo-groen, het Groene Lyceum en het Praktijkonderwijs. 


Ook dit jaar is de school als gevolg van de coronamaatregelen genoodzaakt om de open dag digitaal aan te bieden. De open dag is speciaal bedoeld voor groep 8-leerlingen (en hun ouders/verzorgers) om kennis te maken met hun nieuwe school. ,,Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouders/verzorgers ook dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de open dag. Daarom bieden wij livestreams aan. Op deze manier informeren we hen en geven we ze een mooi kijkje in onze school”, vertelt PR-coördinator Jelte Wolters van Terra Winsum.

Docenten en leerlingen aan het woord 

Woensdag kunnen leerlingen, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden om 15.00 en om 19.00 uur een livestream bijwonen over het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Om 17.00 uur zendt de school een livestream uit over het Praktijkonderwijs. Meerdere docenten en leerlingen komen aan het woord over de school, er zijn filmpjes te zien én het is mogelijk live vragen te stellen. De bijeenkomsten duren ongeveer 60 minuten. ,,We hopen dat de doemiddag van 9 februari fysiek door kan gaan, zodat leerlingen een kijkje in de school kunnen nemen. Uiteraard alleen als het weer mag; voor ons staat een veilige schoolomgeving voor alles”, legt Wolters uit.

Vmbo-groen

Bij Terra kunnen kinderen onder andere naar het vmbo-groen. Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Terra Winsum biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

Het Groene Lyceum

Terra Winsum biedt ook het Groene Lyceum aan. Dit is een leerroute voor leerlingen met niveau tl/havo, havo of havo/vwo én ook graag praktisch bezig zijn. Oftewel slimme doeners. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen, onderzoeken en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo.

Praktijkonderwijs

De livestream van 17.00 uur staat in het teken van Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Op de locatie Onderdendamsterweg 43a kunnen leerlingen naar het Praktijkonderwijs. Dit is voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben en graag zoveel mogelijk praktijkgericht leren. Er zijn verschillende richtingen waar uit gekozen kan worden. Samen met docenten wordt er volop gekeken wat de talenten zijn van de leerling.


Alle vragen over het vmbo-groen, lwoo en het Groene Lyceum kunnen woensdag gesteld worden tijdens de livestreams om 15.00 en 19.00 uur en over de afdeling Praktijkonderwijs tijdens de livestream van 17.00 uur.