Afbeelding

Zeemanshuis viert uitbreiding

Algemeen

EEMSHAVEN - Het Zeemanshuis in de Eemshaven (Seafarers Mission voor de buitenlandse zeelui) heeft vrijdag de heropening gevierd. De recreatiezaal is vergroot en naast het gebouw ligt een sportveldje. Op het dak liggen zonnepanelen en er is een warmtepomp geïnstalleerd zodat men inmiddels volledig onafhankelijk van gas is. Voor het gebouw staat een kunstwerk dat een schip voorstelt met als tekst  ’We love Eemshaven’, waarbij love wordt uitgebeeld met een groot rood hart. Pas geplante krokussenbollen moeten komend voorjaar blauwbloeiend de golven voor het schip voorstellen.

Oud-CDA-kamerlid Wytske Postma onthulde samen met voorzitter Bert Hoekstra in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Nederlandse Zeevarenden Centrale en de gemeente Het Hogeland, dat wethouder Theo de Vries afvaardigde,  het hart van een sculptuur voor het Zeemanshuis en heropent daarmee het Zeemanshuis Eemshaven.

Forse toename

De groei van de Eemshaven heeft voor een forse toename van het aantal bezoekers in het Zeemanshuis gezorgd. Dit maakt het noodzakelijk de ontvangstruimte van het Zeemanshuis te vergroten. Hoewel op dit moment de beperkingen vanwege corona ook voor het Zeemanshuis voelbaar zijn, mag gerekend worden op betere tijden.
Aan de zuidzijde van het gebouw is over de volle breedte 6 meter toegevoegd. Hiermede is de ontvangstruimte vergroot van ruim 100 tot circa 150 vierkante meter.

Tevens is er nu meer opslagruimte voor voorraden en tijdelijke opslag voor meubilair. Met de bouw is in mei 2021 begonnen. De uitbreiding is mogelijk geweest dank zij een substantiële donatie van de ITF, de International Transport Workers’ Federation, de belangenvertegenwoordiger van zeevarenden.