Afbeelding

Herenteam Bedum Blues wint in extremis van Sneek

Sport

BEDUM - Het herenteam van basketbalvereniging Bedum Blues heeft zaterdag zijn eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse A tegen ESBC Menhir uit Sneek in winst omgezet.

Waar de Bedumers vorig seizoen nog in de derde klasse begonnen, heeft het team dit seizoen de gewaagde stap gemaakt naar de tweede klasse. Voor een goed gevulde tribune begon de wedstrijd op een manier zoals het duel ook zou eindigen: vol spanning. Na een goed eerste kwart van beide kanten was de tussenstand 17-19.

Strijdbare Bedumers

In het tweede kwart gingen beide ploegen verder met hun goede spel. Met nog vier minuten te gaan kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij rust was de achterstand omgedraaid naar een voorsprong: 32-28 in het voordeel van Bedum Blues. De thuisploeg bouwde de voorsprong in het derde kwart uit tot 42-35. De Friezen gaven niet op en hadden halverwege het kwart de achterstand weggewerkt. De strijdbare Bedumers sloten dit deel toch met een voorsprong af: 49-47.

Lang spannend

In het vierde kwart bleef de wedstrijd lang spannend. De leiding wisselde verschillende malen en met nog tweeënhalf minuut te gaan, had Sneek een voorsprong van 61-62. Met gevoel voor timing schoot Robert Meuleman, met nog twee minuten te gaan, een driepunter door de basket. Topscorer Olaf Zomerdijk zette de laatste score op de borden waardoor Bedum Blues met 66-62 won.

Scores Bedum Blues: Olaf Zomerdijk 22, Yvan Zomerdijk 10, Remi Haveman 10, Robert Meuleman 9, Geoffrey Ionescu 7, Marco Groefsema 6 en Thomas Padje 2.