Ook de organisatie va de wielerronde in Usquert trok bij GemeenteBelangen Het Hogeland aan de bel.
Ook de organisatie va de wielerronde in Usquert trok bij GemeenteBelangen Het Hogeland aan de bel.

GB Hogeland: Evenementen in het gedrang door problemen met dranghekken

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De fractie van GemeenteBelangen Het Hogeland heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over enkele aankomende grote evenementen binnen de gemeentegrenzen. Er zijn namelijk problemen met de levering van dranghekken.


Enkele organisatoren van niet de minste evenementen, zoals de wielerrondes van Usquert en Bedum en de kermis in Uithuizen, trokken bij GemeenteBelangen aan de bel omdat de gemeente niet, zoals voorheen gebruikelijk was, de benodigde dranghekken kan leveren. Onduidelijk is waarom de gemeente niet aan het verzoek van de organisatoren wil of kan voldoen.

‘Uiterst merkwaardig’ 

,,Het is uiterst merkwaardig dat de dranghekken niet geplaatst worden door de gemeente”, zegt Kick Mulder van GemeenteBelangen. ,,Vooral de grote wielerrondes van Usquert en Bedum kunnen niet zonder de dranghekken om het publiek op afstand te houden rondom de finishstreep. We vragen het college waarom de dranghekken niet geleverd worden en of de organisaties van de genoemde evenementen ook vooraf geïnformeerd zijn door de gemeente. Uiteraard zijn we ook nieuwsgierig of het besluit uit financiële overwegingen is genomen.”

Alternatief waarschijnlijk duurder

De organisaties van de Omloop van Bedum en de Ronde van Usquert hebben, zo geeft GB aan, nog maar enkele dagen om een alternatief te vinden. Bovendien zal dit alternatief waarschijnlijk duurder uitvallen. ,,Het is zeer de vraag of de wielerrondes wel verreden mogen worden als de dranghekken niet geplaatst worden. En of de gemeente beide wielerrondes van naam zo ‘in het gedrang’ wil laten komen, is zeer twijfelachtig”, aldus Mulder.