Loai Nahhas (zittend) wordt in het zonnetje gezet bij Werkplein Ability.
Loai Nahhas (zittend) wordt in het zonnetje gezet bij Werkplein Ability.

Werknemer Werkplein Ability eindigt hoog in Topperverkiezing

Algemeen

UITHUIZEN - Bij Werkplein Ability in Uithuizen is vorige week donderdag  Loai Nahhas gehuldigd.

Nahhas heeft deelgenomen aan de SBCM Topperverkiezing 2021 regio Noord. SBCM is het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid. Donderdag werden tijdens een livestream uitzending de regionale prijswinnaars bekend gemaakt door presentator Jörgen Raymann. De jury koos niet voor Loai Nahhas, maar omdat hij voor Werkplein Ability de nummer één is, werd hij toch in zonnetje gezet.

Nahhas was samen met twee anderen genomineerd voor de finale en dat is op zich al een grote prestatie. Hij kreeg als Syrische vluchteling na vijf afwijzingen zijn verblijfsvergunning en begon aan een opleiding bij het Leer Ontwikkel Centrum van Ability. Daarna stroomde hij in bij Noorderhuizen, het project bij Ability dat mensen technisch opleidt. Hier heeft Nahhas zijn diploma ‘assistent constructiewerker’ gehaald.

Vanwege zijn goede prestaties kreeg hij hierna een re-integratie baan van 36 uur aangeboden bij Werkplein Ability. Nu leert de Syriër aluminium lassen én heeft hij een Praktijkverklaring constructiewerker niveau 2 gehaald. De training wordt ondersteund door MBO opleidingscentrum Noorderpoort.