Het bestuur van de ijsvereniging met de speciale oorkonde en het ereschild van de KNSB.
Het bestuur van de ijsvereniging met de speciale oorkonde en het ereschild van de KNSB.

IJsvereniging Nooitgedacht in Leermens viert eeuwfeest

Sport

LEERMENS - IJsvereniging Nooitgedacht in Leermens heeft zaterdag het 100-jarig bestaan gevierd. In een vol dorpshuis in Leermens was de bijeenkomst een groot succes.

Eigenlijk was het eeuwfeest al in 2022, maar door de coronaperikelen konden de festiviteiten toen niet plaatsvinden. Nu was er alle ruimte om de mijlpaal te vieren. In het plaatselijke dorpshuis werd gesproken door onder anderen de afgevaardigde van de Raad van het Bestuur van de KNSB, wethouder Menninga van Eemsdelta en voorzitter Zuidhof van Dorpsbelangen Leermens. Ze zorgden allen voor lovende woorden aan het adres van IJsvereniging Nooitgedacht. Van de KNSB ontving Nooitgedacht een speciale oorkonde met ereschild.

Gezamenlijk werd ook teruggekeken op de mooie Leermster Toertochten die er in het verleden zijn geweest.  Iedereen hoopt dat ze er weer komen. De bezoekers werden verder verrast met een optreden van Marcel Hensema, die de mensen een uur lang vermaakte met een gedeelte uit zijn ‘Mijn Ede’ optreden. De avond was volgens iedereen een doorslaand succes.

Voor de kinderen zal er eind dit jaar ook nog een speciale jubileumactiviteit worden georganiseerd.