Peter Jeltema. Foto: FC Groningen/Twitter.
Peter Jeltema. Foto: FC Groningen/Twitter.

Peter Jeltema verruilt FC Groningen voor de KNVB

Sport

EENRUM - Peter Jeltema gaat aan het einde van dit seizoen FC Groningen verlaten. De 60-jarige oud-trainer van vv Eenrum gaat aan de slag als Hoofd Talentontwikkeling bij de KNVB.


Jeltema is al meer dan twintig jaar werkzaam voor FC Groningen. Op dit moment is hij Hoofd Opleiding. In 2017 maakte hij al eens een kort uitstapje naar de KNVB, waar hij aam de slag ging als beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal. Daarvoor was Jeltema drie jaar technisch manager bij de Trots van het Noorden en jarenlang hoofd van de opleiding van FC Groningen. De voormalige oefenmeester van Eenrum stond daarmee aan de basis van de huidige opleiding van de club. Jeltema begon zijn carrière binnen FC Groningen als jeugdtrainer van de toenmalige D1.

‘Hele mooie job’

Op de website van FC Groningen zegt Peter Jeltema het volgende over zijn overstap naar de KNVB: ,,De functie kwam op mijn pad. Ik had niet direct verwacht dat ik in deze fase van mijn werkende leven deze kans nog zou krijgen en ik wil die uitdaging aangaan. Het is een hele mooie job, die naar ik verwacht mij op het lijf geschreven is, binnen een organisatie die ik al aardig ken en als zeer plezierig heb ervaren vanuit mijn vorige functie binnen de KNVB en mijn contacten met de bond vanuit FC Groningen.”