Ons Dorpshuis in Loppersum. De accommodatie gaat flink op de schop.
Ons Dorpshuis in Loppersum. De accommodatie gaat flink op de schop.

Dagbesteding De Brug in Loppersum wordt overgenomen

Algemeen

LOPPERSUM - Dagbesteding De Brug in Loppersum wordt overgenomen door Philadelphia Jeugd, Werk & Ontwikkeling. Met ingang van 1 juni is de nieuwe organisatie verantwoordelijk.

Philadelphia krijgt tegelijk van de gemeente Eemsdelta de opdracht om de dagbesteding door te ontwikkelen naar een laagdrempelige voorziening voor meer mensen uit Loppersum en omgeving. Hiervoor wordt aansluiting gezocht bij de Huiskamer van Loppersum en ook Cadanz Welzijn wordt hierbij betrokken.

Het ontwikkelen van laagdrempelige voorzieningen in de gemeente is belangrijk voor de toekomst van zorg en welzijn, zo laat wethouder David de Jong weten. ,,Op die manier kunnen inwoners langer en fijner thuis blijven wonen. In Loppersum is in 2023 een mooie laagdrempelige ontmoetingsplek geopend: de Huiskamer van Loppersum. Samen met Philadelphia willen we aansluiten bij dit concept en breiden we dit uit met de dagbesteding uit De Brug. Op deze wijze kunnen we ontmoeting, zorg voor elkaar en dagbesteding, dichter bij elkaar organiseren. Voor inwoners is dat fijner, want zij kunnen met verschillende niveaus van ondersteuning, in hun eigen omgeving blijven”, aldus De Jong.

De Huiskamer van Loppersum is ondergebracht in Ons Dorpshuis in Loppersum. Dit complex staat aan de vooravond van een grote verbouwing en uitbreiding, waardoor ook ruimte ontstaat voor nieuwe functies.