Koeien genieten van kruidenrijk gras.
Koeien genieten van kruidenrijk gras.

Dubbele excursie over duurzame landbouw

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Stichting Tinallinge Plus organiseert zaterdag 25 mei een dubbele excursie over duurzame landbouw op het Hogeland.

De excursie start om 10.00 uur bij de biologische veehouderij Edzemaheerd in Leens. Na dit bezoek gaat men naar het akkerbouwbedrijf Westerhalm in Vierhuizen waar op innovatieve wijze het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de aardappelteelt beperkt wordt. De excursie zal rond 14.30 zijn afgerond.

 Artificiële intelligentie

De Edzemaheerd heeft 70 koeien en werkt op basis van de regeneratieve visie op landbouw en veeteelt. Duurzaamheid, grondgebondenheid, biodiversiteit en dierenwelzijn staan in deze visie centraal. Het akkerbouwbedrijf Westerhalm in Vierhuizen realiseert met innovatieve toepassingen als een zelfrijdende veldspuit en een hypermoderne spotsprayer belangrijke besparingen op het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Door ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie worden de mogelijkheden om gericht zieke planten en onkruid te herkennen en te bestrijden steeds groter. De bezoekers krijgen een beeld van de belangrijke innovaties op dat vlak. 

Tinallinge Plus maakt zich sterk voor natuur, milieu en leefbaarheid in het Groninger wierdenlandschap. Met deze excursie wil men bevorderen dat bewoners en overige belangstellenden kennis opdoen over natuur- en milieuvriendelijke veeteelt en akkerbouw en het grote belang daarvan voor de leefomgeving. 

Aanmelden

Deelname aan de excursie kost 12,50 euro per persoon. Dat is inclusief koffie, thee en een lunch. Mensen die de lunch willen overslaan, zijn 6 euro kwijt. Aanmelden kan via tinallingeplus@gmail.com of www.tinallingeplus.nl.