Foto: Piet Kampen.
Foto: Piet Kampen.

Nieuwe duofiets voor’t Palet in Zuidwolde

Algemeen

ZUIDWOLDE - Dankzij twee gulle giftgevers heeft dagbestedingslocatie ’t Palet van ‘s Heeren Loo in Zuidwolde vorige week een spiksplinternieuwe duo-fiets met trapondersteuning kunnen kopen. 

Voor de bezoekers van ‘t Palet, zeventig mensen met een verstandelijke beperking, is zo’n duo-fiets een uitkomst. Met de nieuwe tweezitter voor de deur, kunnen zij er vaker op uit, met een begeleider, verwant of fietsmaatje voor een fietstochtje of boodschapje.
Op een duo-fiets zitten bestuurder en bijrijder naast elkaar; ze bepalen samen het tempo en trappen alle twee, onafhankelijk van elkaar. En terwijl de bijrijder aangeeft waar hij naartoe wil, stuurt de begeleider de duo-fiets in de juiste richting. Zo krijgen mensen die zelf niet mobiel zijn de mogelijkheid om ergens ‘zelf’ naartoe te gaan.

Meerwaarde

Jannes Klaassen (vrijwilligerscoördinator ‘s Heeren Loo): ,,Deze duo-fiets is echt van meerwaarde. Naar buiten gaan en actief bewegen is voor onze cliënten niet vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk. Door regelmatig te fietsen werken de cliënten aan een betere conditie en worden ze verkeersveilig. En ja, eropuit gaan is natuurlijk ook harstikke leuk. We zijn FNO Zorg voor Kansen en de Stichting Vrienden van Opmaat dankbaar voor deze fantastische schenking. En Jaheko Bedum voor het leveren van de fiets en het schenken van het slot.’’
‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking.