Het datacenter van Google in de Eemshaven (foto Groningen Seaports).
Het datacenter van Google in de Eemshaven (foto Groningen Seaports).

Google steunt lokale initiatieven met nieuw subsidieprogramma

Algemeen

EEMSHAVEN - Google start weer met een subsidieprogramma waarmee lokale initiatieven gesteund worden. Dit ‘Data Center Community Impact Program’ richt zich op regio’s nabij de datacenters van de Amerikaanse multinational. Ook in de Eemshaven staat zo’n datacenter.

Het nieuwe subsidieprogramma loopt van 1 april tot 1 mei. Er wordt steun gegeven aan projecten die de cultuur, het bèta-onderwijs en de technologische vooruitgang in de regio stimuleren. Het minimale subsidiebedrag is 5000 dollar, het maximum is 50.000 dollar. In sommige gevallen kan een groter bedrag worden toegekend. Er wordt in euro’s uitbetaald.

,,Met de lancering van het nieuwe subsidieprogramma willen we innovatieve projecten ondersteunen die bijdragen aan de voortdurende groei in Groningen’’, zegt Marco Ynema, verantwoordelijk voor de datacenters van Google in Nederland. ,,We zijn benieuwd naar de nieuwe manieren waarop lokale organisaties deze subsidies inzetten om een blijvend verschil te maken in hun gemeenschap.’’

Op services.google.com/fb/forms/cg-emea-du is meer informatie te vinden over de voorwaarden en procedure. Wie vragen heeft, kan contact opnemen via eemshaven@google.com.