Afbeelding

Emotionele bijeenkomst in Winsum na dood 17-jarige Jet

Algemeen

WINSUM – In kerkgebouw De Poort in Winsum is gisteravond een emotionele bijeenkomst gehouden waar enkele honderden mensen hun verdriet hebben gedeeld over de dood van de 17-jarige Jet. Het meisje werd woensdagavond door messteken in haar eigen dorp om het leven gebracht.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk in Winsum op initiatief van dominee Thijs van de Kamp en in overleg met de familie.

In het kerkgebouw was een stilteruimte ingericht en bij een foto van Jet kon een condoleanceregister worden getekend. Ook bestond de mogelijkheid een kaarsje voor Jet en haar familie aan te steken. Honderden geschokte mensen uit Winsum en omgeving maakten van deze mogelijkheid gebruik. Er waren veel leeftijdsgenoten van Jet, volwassenen en ouderen. Uit alle lagen van de bevolking kwamen mensen naar de kerk om hun medeleven te tonen. Ze gaven uiting aan hun emoties, er werd gebeden en steun gevraagd voor de nabestaanden. Het samenzijn was zeer emotioneel.

De gebeurtenissen in Winsum hebben voor een enorme schok gezorgd in de samenleving. Niet alleen in Winsum maar in de hele gemeente en daarbuiten is met afschuw gereageerd op de gebeurtenissen. Jet haar ouders hebben een dierenspeciaalzaak in Winsum die bij iedereen bekend is. Zelf reed Jet bij een manege even buiten het dorp. Ook daar wordt vandaag stilgestaan bij de tragedie.

Op de plek van het drama in de A.S. de Blécourtlaan is inmiddels een kleine bloemenzee ontstaan, neergelegd door mensen die hiermee medeleven en geschoktheid willen tonen.

In verband met de zaak is een 19-jarige man uit de gemeente Het Hogeland aangehouden. Het steekwapen waarmee de moord gepleegd is, is inmiddels gevonden. De man heeft bekend het meisje te hebben gedood. De politie heeft getuigen gevraagd zich te melden en doet verder geen mededelingen.