Voorleeskampioen Sarah Woelinga.
Voorleeskampioen Sarah Woelinga.

Sarah Woelinga van De Dobbe regionaal voorleeskampioen

Algemeen

ROODESCHOOL - Sarah Woelinga van SWS De Dobbe uit Roodeschool is regionaal voorleeskampioen geworden.

De voorronde werd gehouden in basisschool de Klinkenborg in Kantens. Er deden zes kinderen mee, die beoordeeld werden door een jury bestaande uit Hilbert Geerling (goochelaar en verhalenverteller), Eltjo Dijkhuis (wethouder gemeente Het Hogeland) en Irma Lesschen (voorleesconsulent).

Noah van der Storm tweede

De jury vond Sarah de beste voorlezer van deze zes deelnemers en was onder de indruk van haar goede stemgebruik. De leerlinge van De Dobbe las een fragment voor uit het boek Niet thuis van Jacques Vriens. Noah van der Storm van obs Klinkenborg in Kantens veroverde de tweede plaats en is daarmee reservekampioen.

Acht finalisten

Sarah Woelinga is een van de 17 regionale voorleeskampioenen die in één van de twee halve finales mag strijden om een plek in de finale van de provincie voorleeswedstrijd. Woensdag vinden de andere voorrondes in de gemeente Het Hogeland plaats. In totaal gaan er acht winnaars uit de halve finales door naar de eindstrijd, die op 17 april gehouden wordt in Veendam. De Groninger Voorleeskampioen mag de provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De coördinatie van deze wedstrijd is in de provincie Groningen belegd bij Biblionet Groningen. Het doel is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.