De organisatie van het festival in 't Zandt,
De organisatie van het festival in 't Zandt,

‘t Zandt stimuleert leefbaarheid in het dorp met Zandtsterfestival

Algemeen

‘T ZANDT - In ‘t Zandt wordt zaterdag en zondag een tweedaags festival gehouden. Het Zandtsterfestival is gevuld met een braderie, demonstraties, kinderactiviteiten en muziek.

Aanleiding voor het festival is dat ‘t Zandt te maken heeft met de aardbevingsproblematiek en de gevolgen ervan, zoals de versterkingsoperatie. Dat heeft weerslag op de mensen, het welzijn en de gezelligheid in het dorp. De verbinding tussen haar dorpsbewoners dreigde te verminderen en de leefbaarheid moest bevorderd worden om eenzaamheid te voorkomen. Om de leefbaarheid te bevorderen, werd er een festival bedacht. 

Opening door burgemeester

Het festival wordt zaterdag om 10.00 uur geopend door burgemeester Ben Visser. Muziekvereniging Oranje uit ‘t Zandt geeft een openingsconcert, gevolg door een optreden van het Doekegat Piratenkoor. Daarmee starten de braderie, de kinderactiviteiten (laserguns en spingkussens), demonstraties van de Deelslee en brandweerauto Zaandster Sik. Ook staan er foodtrucks. 

Live-muziek

De live-muziek is van onder anderen Erwin de Vries, Kris Jagger, El Jackson en in de avond Funk 7 Play en Traffic Jam. Zondag om 10.00 uur opent gospelkoor Our Choice de dag, met aansluitend een lunch die wordt begeleid door Zandtster verhalenverteller en zangeres Luna Hamelink. Pé en Rinus vullen de zondagmiddag met muziek. 

Plaats van handeling is Landgoed DeCamping en de manege.