Liefhebbers van klassieke voertuigen komen later deze maand volop aan hun trekken in Roodeschool.
Liefhebbers van klassieke voertuigen komen later deze maand volop aan hun trekken in Roodeschool.

Tweede editie van oldtimerdag Cars & Kovvie in Roodeschool

Algemeen

ROODESCHOOL – Rond het dorpshuis van Roodeschool wordt zaterdag 23 september de oldtimerdag Cars en Kovvie gehouden.

De oldtimerdag is een vervolg op de succesvolle eerste editie van vorig jaar. De initiatiefnemers van de dag wisten dat er veel oude voertuigen stonden opgeslagen in schuurtjes in Roodeschool en Oosteinde, maar voor het grote publiek dus niet zichtbaar waren. Graag zouden ze deze klassieke auto’s, brommers, tractoren, tuintrekkers en fietsen dan ook aan de inwoners van beide dorpen willen laten zien. Dat leverde de eerste oldtimerdag op. 

Aanmelden

Inwoners van verschillende andere dorpen gaven toen aan eigenlijk ook wel mee te willen doen. Daarom is nu besloten dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn klassieker ten toon te stellen. Met het oog op de organisatie moeten deelnemers zich wel even aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 16 september via oldtimertreffenroodeschool@gmail.com.

Rondrit

Cars & Kovvie begint zaterdag 23 september om 11.00 uur met een rondrit vanaf verzamelpunt Lösploats. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan de klassieke voertuigen opgesteld bij het dorpshuis, waar ze door iedereen bewonderd kunnen worden.