Het Ommelander Ziekenhuis houdt zaterdag 1 juli open dag.
Het Ommelander Ziekenhuis houdt zaterdag 1 juli open dag.

Ommelander Ziekenhuis viert 5-jarig bestaan met open dag

Algemeen

SCHEEMDA - Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda houdt zaterdag 1 juli open dag naar aanleiding van het 5-jarig bestaan. Iedereen is dan van 9.00 tot 15.00 uur welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Er zal veel te zien en te beleven zijn in het ziekenhuis. Er is een route uitgezet, die onder andere de operatiekamers, intensive care, verloskunde, oogheelkunde en de kinderafdeling laten zien. Belangstellenden kunnen meer leren over een MRI- of CT-scan, een ambulance van binnen bekijken of ervaren hoe de spoedeisende hulp is geregeld. Altijd al willen weten hoe een hart of darm er van binnen uitziet? Op 1 juli kan men er zelfs doorheen lopen. 

Ook kinderen zullen ogen en oren te kort komen op de open dag. Voor hen zijn er speciale informatiepunten en ook kan er een bezoek aan de poppendokter gebracht worden. Deze speciale ‘arts’ onderzoekt en geneest meegebrachte knuffels en poppen.

Tijdens de open dag is er extra aandacht voor leefstijl en preventie. Het ziekenhuis wil mensen die ziek zijn beter maken en zo goed mogelijk helpen en begeleiden. Het is nog mooier als voorkomen kan worden dat mensen ziek worden. Daarom zet het ziekenhuis in op preventie en gezond leven. Voorkomen is beter dan genezen.

Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.ommelanderziekenhuis.nl/opendag. De toegang is gratis.