Japke-d. Bouma gaf op humoristische wijze haar visie op het kantoor van de toekomst.
Japke-d. Bouma gaf op humoristische wijze haar visie op het kantoor van de toekomst.

Kantoorexpert Bouma te gast bij Vreugdenhil

Algemeen

UITHUIZERMEEDEN - Kantoorjunglespecialiste, eindredacteur en columnist bij NRC Handelsblad én schrijfster van meerdere boeken Japke-d. Bouma heeft dinsdagavond zo’n veertig toehoorders bij Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden op humoristische wijze meegenomen in haar visie op het kantoor van de toekomst. 

Hybride werken en de bijbehorende valkuilen kwamen uitgebreid aan bod. Tijdens de coronacrisis nam het thuiswerken een enorme vlucht. Dat bracht voor werknemers voordelen met zich mee. Geen last meer van ergernissen op kantoor, zoals geklets, smakgeluiden, vieze koffie en afleiding. Door continue afleidingen op het werk gebruiken werknemers hun concentratie niet optimaal. De kantoortuin kreeg er in dit verband behoorlijk van langs.
,,Werken in een open kantoortuin is vaak een hel”, aldus Bouma. Toch kent thuiswerken ook problemen. Niet iedereen heeft een geschikte werkplek, het heeft vaak minder status en thuiswerkers hebben moeite met het nemen van rust.

Werkgeluk

Voor het loslaten van het brein had Bouma nuttige en ook hilarische tips. De conclusie was dat zowel thuiswerken als op kantoor werken beide geen 100 procent werkgeluk geven. Over de oplossing was ze duidelijk: of hybride werken of het revolutionaire Japke-d. Bouma Werkcafé. Ze pleitte voor het laatste, want ook aan hybride werken kleven nadelen. Wordt het idee van het Werkcafé hét kantoor van de toekomst? Bouma liet de keus aan de belangstellenden.
De volgende lezing die Kantoor Vreugdenhil organiseert is op donderdag 20 april en staat in het teken van Secretaressedag.