Joost Dijkema komt naar Roodehaan in Westeremden.
Joost Dijkema komt naar Roodehaan in Westeremden.

Joost Dijkema live op Roodehaan in Westeremden

Algemeen

WESTEREMDEN - Joost Dijkema treedt zaterdag op bij Roodehaan in Westeremden. De fingerpicking gitarist en zanger speelt Americana en Engelse folk.

Dijkema wordt geïnspireerd door het leven en muzikanten als Michael Chapman, Jack Rose en Leo Kottke. Hij speelt bezwerende en verbluffende akoestische gitaarinstrumentals. Dit wordt afgewisseld met prachtige liedjes met warme vocalen waarin observaties en zielenroerselen uit heden en verleden centraal staan. 

De eigenzinnige gitarist is afkomstig uit Rolde en een van de weinige jonge fingerpicking gitaristen uit Nederland. Na twee virtuoze platen Sacred Revelations in 2016 en Time Thief in 2019 kwam onlangs zijn derde plaat After Thunder Sun uit. De nieuwe plaat gaat alle kanten op met fingerpicking licks, americana, blues, westcoast, country en 70-ies folkrock. Ook in Westeremden zal deze muziek zijn te horen. 

Het optreden aan de Kosterijweg 10A begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro. Reserveren kan via 0595-785330, info@roodehaan.com of www.roodehaan.com.