Feestende leerlingen in het vernieuwde gebouw van Het Hogeland College in Winsum.
Feestende leerlingen in het vernieuwde gebouw van Het Hogeland College in Winsum.

Het Hogeland College Winsum feestelijk heropend

Algemeen

WINSUM - Het Hogeland College in Winsum is na een ingrijpende verbouwing feestelijk heropend. De werkzaamheden zijn het afgelopen jaar uitgevoerd en donderdag kon het eindresultaat eindelijk aan belangstellenden getoond worden. 

Van 8.30 tot 15.30 uur waren er verschillende workshops voor de leerlingen. Er was volop keuze, want in totaal waren er veertien workshops waaraan de leerlingen konden deelnemen. Daaronder kerstkoekjes bakken, kerstkaarten maken, kerstukjes maken, een pubquiz spelen, lasergamen en T-shirts bedrukken. De producten werden donderdag verkocht tijdens de kerstmarkt die was georganiseerd door de leerlingen van het profiel ‘Dienstverlening en producten’.

De opbrengst van de kerstmarkt, in totaal 308,10 euro, is gedoneerd aan Voedselbank Het Hogeland. Bezoekers konden ook producten inleveren voor de voedselbank. Van deze mogelijkheid werd uitgebreid gebruik gemaakt. 

Om 17.30 uur was de feestelijke heropening van het gebouw. Daarna konden alle aanwezige leerlingen, ouders, buurtbewoners en genodigden genieten van een optreden van de bekende zanger Burdy. ‘s Avonds werd de dag afgesloten met een schoolfeest voor alle leerlingen. De openingsdag was volgens iedereen zeer geslaagd.