Afbeelding

Verdiepingsbijeenkomst over landbouw

Algemeen

UITHUIZEN - In de raadzaal van het gemeentehuis in Uithuizen wordt woensdag een verdiepingsbijeenkomst gehouden over de toekomst van de landbouw in de gemeente Het Hogeland (aanvang 19.00 uur).

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. ,,Er komen deze avond enkele inspirerende sprekers. Ook inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom’’, vertelt Klarina Brands, adviseur raadscommunicatie van de gemeente.
Vragen die aan de orde zullen komen, zijn wat zijn de positieve kansen voor de landbouw in Het Hogeland, waar zou meer aandacht voor moeten zijn en welke angstbeelden moeten niet uitkomen? ,,Na de bijdrage van de sprekers volgt na een korte pauze een paneldiscussie. De aanwezigen worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Wethouder Arjen Nolles vat de opbrengst samen en sluit vervolgens de avond af. De bijeenkomst wordt live gestreamd via raadhethogeland.nl’’, aldus Brands.

Landbouw is een van de thema’s uit het coalitieakkoord 2022-2026 Samen bouwen. Het college van Het Hogeland wil de komende jaren de dialoog aangaan vanuit vertrouwen en samenwerking met inwoners in het landelijk gebied.

,,En zo meer ambtelijke expertise en kennis over de veranderingen in het landelijk gebied ontwikkelen. Deze verdiepingsbijeenkomst draagt hieraan bij. De komende jaren volgen er meer verdiepingsbijeenkomsten met thema’s uit het coalitieakkoord’’, aldus Brands.