Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers van Werk op Maat zetten zich in voor Spieren voor Spieren (archieffoto).
Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers van Werk op Maat zetten zich in voor Spieren voor Spieren (archieffoto).

Werk op Maat weer in actie voor Spieren voor Spieren

Algemeen

UITHUIZEN - Bij Werk op Maat aan de Industrieweg in Uithuizen wordt donderdag 1 december weer een activiteit gehouden om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren.


Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers van stichting Werk op Maat zetten zich, zoals gemeld, een jaar lang in voor Spieren voor Spieren. Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Op verschillende manieren wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg.

Na aan het hart 

Aan Werk op Maat zijn ook mensen met een spierziekte verbonden en helaas heeft men ook mensen aan de gevolgen van een spierziekte verloren. Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren is een doel dat de medewerkers, deelnemers en vrijwilligers dan ook na aan het hart ligt. 

Verkoop

Men zet zich op diverse manieren voor dit goede doel in. Zo houdt men donderdag 1 december een verkoop van door deelnemers op de metaal- en houtafdeling gemaakte producten. Het gaat onder andere om vogelvoederhuisjes, tuinbanken, plantenbakken, bijzettafels en tablethouders.   De volledige opbrengst van de verkoop wordt gedoneerd aan Spieren voor Spieren. De verkoop start om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Alles is ook op bestelling leverbaar.