Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, geeft zondagmiddag een concert in Middelstum.
Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, geeft zondagmiddag een concert in Middelstum.

Carillonconcert in Middelstum door stadsbeiaardier Rotterdam

Algemeen

MIDDELSTUM - Het concert op het Hemonycarillon van Middelstum wordt zondag verzorgd door Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam.

De commissie Hemony Beiaard Middelstum is blij dat Richard de Waardt na een concertreeks in Polen naar Middelstum wilde komen.
Voor Rotterdam verzamelde De Waardt in 2019, samen met burgemeester Aboutaleb en 50 basisschoolleerlingen, voor elke nationaliteit in de Maasstad één kinderliedje of volksliedje voor het Groot Rotterdams Songbook

De wereld rond

Het programma voor het concert in Middelstum heeft daar vast mee te maken: De wereld rond in 15 liedjes. Die liedjes voeren hem en het publiek door Turkije, Korea, Curaçao, Argentinië, België, Syrië, China, Ecuador, Canada, de Verenigde Staten, Israël en Oekraïne. Al spelend zal De Waardt zich een troubadour voelen, het ligt dan ook voor de hand dat hij besluit met De Troubadour van Lenny Kuhr.

Stoelen in Asingapark

Publiek kan in het Asingapark genieten van de opgevoerde wereldmuziek. Er staan stoelen en er is gratis koffie of thee met Groninger koek. De beiaardier is via een beeldverbinding op een monitor te zien. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur.