Afbeelding

Classic Demo Race met klassieke motoren in Winsum

Algemeen

WINSUM - In Winsum wordt zondag weer de Classic Demo Race gehouden, ook wel de TT van Winsum genoemd.

Het evenement wordt gehouden op bedrijventerrein Het Aanleg. De organisatie is in handen van Promotie Winsum en het Classic-Racing-Team. Samen maken ze het mogelijk dat deze dag nu al voor de negende keer in Winsum kan plaatsvinden.

Verschillende klassen

De racedag met motoren van 1930 tot 1972 begint om 10.00 uur. Tot 12.15 uur staat dan een training op het programma. De races vinden plaats van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Er wordt gestreden in verschillende klassen: van 50 cc tot de 500 cc en natuurlijk de zijspannen. Deelnemers komen uit alle delen van het land naar Winsum. Ook worden er buitenlandse deelnemers verwacht, uit België, Engeland en Duitsland. Het gaat hier overigens om wie de regelmatigste rondjes rijdt, dus niet om het snelste rondje.

Rennerskwartier 

Bezoekers kunnen alle motoren op de baan goed bewonderen en zijn ook welkom in het rennerskwartier waar mensen ook hun vragen over de klassieke motoren aan de coureurs kunnen stellen. Het evenement is als het ware een verplaatsbaar museum, dat een stukje erfgoed voor het nageslacht wil behouden.
Ook is er natuurlijk aan de inwendige mens gedacht met een Horecaplein bij start en finish.

Zaterdagavond

Liefhebbers van de klassieke motoren kunnen zaterdagavond ook al in Winsum terecht. Dan vindt op het Dorpsplein vanaf 19.00 uur de keuring van de motoren plaats. De machines worden gekeurd op veiligheid, verricht door de vaste keurmeesters van het Classic Racing Team.