Afbeelding

ViberQ sluit glasvezelconvenant met Het Hogeland

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De gemeente Het Hogeland heeft vorige week een glasvezelconvenant getekend met ViberQ. Er zijn afspraken gemaakt over de aanleg. ViberQ noemt het ‘een belangrijke stap bij de komst van snel internet’.  

ViberQ begint met de aanleg in Winsum, Baflo en omgeving. In dat gebied wil het Groningse bedrijf ongeveer 5.000 adressen gratis aansluiten op het glasvezelnetwerk. De belangrijkste verbindingspunten zijn er in de afgelopen jaren al aangelegd. ViberQ zegt dat zij daarmee ‘de snelste partij voor snel internet in dit gebied’ is.

De aannemer begint deze week met de schouw. ,,Hij bespreekt hij met de bewoners waar en hoe de aansluiting gemaakt gaat worden. We willen de aansluitingen in de komende maanden realiseren”, zegt Ronald Verbarendse van ViberQ. ,,En we kunnen snel, omdat onze aanpak afwijkt van andere aanbieders. Dankzij onze samenwerking met het Connecting Europe Broadband Fund hebben we grote slagkracht om deze dorpen in korte tijd van glasvezel te voorzien. Wij zeggen niet alleen dat we aan gaan sluiten, we doen het ook echt!”

Het belang van een snelle internetverbinding is in de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Thuis werken, online lessen volgen en videobellen zijn enkele voorbeelden waarbij een breedbandverbinding noodzakelijk is.

Inwoners van Winsum, Baflo en omgeving, die hun gratis aansluiting willen claimen, kunnen dat nog tot en met 24 maart doen via ViberQ.nl.