De kledingbank beschikt in het nieuwe pand over een ruimer assortiment aan kleding,
De kledingbank beschikt in het nieuwe pand over een ruimer assortiment aan kleding,

Kledingbank Maxima Eemsdelta verhuist naar Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM/LOPPERSUM - Kledingbank Maxima Eemsdelta zal dinsdag de deuren openen in een nieuw onderkomen, met een vloeroppervlakte van 300 vierkante meter, aan de Zwet 39D in Appingedam.


Vanwege de sloop van De Molenberg in Delfzijl heeft de kledingbank het onderkomen boven de bibliotheek in de havenstad moeten verruilen voor de locatie in Appingedam.
De winkel is centraal gelegen op het bedrijventerrein aan de Zwet en dus makkelijk bereikbaar voor klanten die met het openbaar vervoer komen. Weliswaar is de nieuwe winkel opnieuw op de verdiepingsvloer gelegen, maar met de plaatsing van een lift is een bezoek aan de kledingbank ook goed mogelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Laag inkomen

De kledingbank is bedoeld voor inwoners van de gemeente Eemsdelta en de voormalige gemeente Ten Boer, die rond moeten komen van een minimuminkomen. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een bijstandsuitkering, een Wajong-uitkering of een AOW-uitkering van de Sociale Verzekeringsbank. Uitgangspunt daarbij is dat het inkomen niet meer is dan 110 procent van het bijstandsniveau. De doelgroep is van harte welkom om gratis bij de kledingbank te komen winkelen.

Open dag 

De winkel is op de nieuwe locatie van maandag tot en met donderdag open tussen 10.00 en 16.00 uur. Op 14 mei organiseert Kledingbank Maxima een open dag. Belangstellenden zijn dan van 11.00 tot 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe winkel. Met de modernere uitstraling van de winkel en het grotere assortiment kleding voor kinderen en jongeren hoopt de kledingbank ook aan de wensen van deze doelgroep te voldoen. De gehele maand maart mogen klanten vijf stuks extra gebruikte kleding meenemen, bovenop het normale aantal.