Het bijna voltallige nieuwe stichtingsbestuur bijeen in Feerwerd. Foto: Rob de Jong.
Het bijna voltallige nieuwe stichtingsbestuur bijeen in Feerwerd. Foto: Rob de Jong.

Stichting Dorpsbelangen Feerwerd en Aduarderzijl opgericht

Algemeen

FEERWERD - Inwoners van Feerwerd en Aduarderzijl hebben deze maand officieel de Stichting Dorpsbelangen Feerwerd en Aduarderzijl opgericht.


De oprichting is bijzonder, want in Feerwerd en Aduarderzijl is al een Dorpsvereniging actief. Het doel van de Dorpsvereniging is echter vooral om gezellige en/of sociale evenementen te organiseren, zoals bijvoorbeeld het gezamenlijke dorpsontbijt, het Sinterklaasfeest en de lichtjesroute. Binnen de twee dorpen zijn er uiteraard ook andere zaken die aandacht vragen.

Namens alle inwoners

Bovendien worden niet alle inwoners van Feerwerd en Aduarderzijl vertegenwoordigd door de dorpsvereniging. Een vereniging heeft namelijk leden, die contributie betalen, en niet iedere inwoner is lid van de Dorpsvereniging. Omdat de nieuw opgerichte Dorpsbelangen een stichting is, kan iedere inwoner zijn wensen kenbaar maken zonder lid te zien. De stichting kan zodoende voor of namens alle inwoners van Feerwerd en Aduarderzijl spreken.

Stichtingsbestuur 

Stichting Dorpsbelangen zet zich, zoals de naam al doet vermoeden, in voor de gemeenschappelijke belangen van de inwoners van Feerwerd en Aduarderzijl. Verder heeft men tot doel het in stand houden van, en waar mogelijk verbeteren, het cultuur-, en woon- en leefklimaat. Ook wil de stichting de samenwerking tussen belanghebbende organisaties bevorderen. Het stichtingsbestuur bestaat uit Jan Vos (voorzitter), Herman Diekman (secretaris), Eije Bos (penningmeester), Chantal Ensing, Jeanette Hullegie, Rolf Kok en Klaaske Pettinga. Inwoners kunnen hun ideeën of verbeterpunten voor beide dorpen doorgeven via dorpsbelangenfeerwerd@gmail.com.