Oliver met zijn familie en kip Panter met links Gerard Bakker van de borg.
Oliver met zijn familie en kip Panter met links Gerard Bakker van de borg.

Menkemaborg schenkt kip en laat zo wens in vervulling gaan

Algemeen

UITHUIZEN – Een grote wens van de 11-jarige Oliver uit Uithuizen is in vervulling gegaan. Hij kreeg vrijdag bij de Menkemaborg een wenskip cadeau.

Tijdens het kerstwensweekend in en rond de Uithuizer borg konden bezoekers hun wensen ophangen in de kerstboom. De vereniging Vrienden van de Menkemaborg stelde de kerstballen beschikbaar waarop bezoekers hun verlangens en/of ideeën kwijt konden. Hoewel het weekend door de lockdown deels in het water viel, werden er tal van mooie wensen ingediend. Er waren wensen bij als een witte Kerst, wereldvrede en een einde aan de coronapandemie. Anderen wensten een heel leuk en goed schooljaar, een relatie met een leuk meisje, een glijbaan en een van de bezoekers wenste te mogen gaan trouwen in 2022. 

‘Zo aandoenlijk’

Eén wens sprong er uit. Deze bezoeker had een briefje in de grote kerstboom opgehangen met de wens dat ‘me kip tijger weer leeft’. ,,Zo aandoenlijk”, reageerde museumdirecteur Afiena van IJken. Het letterlijk in vervulling laten gaan van die wens is uiteraard onmogelijk, maar de Vrienden van de borg gaven wel meteen aan een nieuwe kip te willen regelen. Na een oproep op social media kwam de borg in contact met de afzender van de wens, 

Panter

,,En daarna hebben we als een gek moeten zoeken naar een zwarte zijdehoender kriel”, vertelt Van IJken. Een inwoner van Roodeschool bood uitkomst en zo kon Oliver vrijdagochtend zijn wenskip in ontvangst nemen. Het dier kreeg de naam Panter. De jonge Uithuizer was er enorm blij mee. ,,Hij bleef maar knuffelen”, aldus de borgvrouwe.