Het Legiana collective. Foto: Eline Burmanje.
Het Legiana collective. Foto: Eline Burmanje.

Legiana collective bij Roodehaan live

Algemeen

WESTEREMDEN - Bij Roodehaan live aan de Kosterijweg 10a in Westeremden wordt zondagmiddag om drie uur een optreden verzorgd door het bonte gezelschap van Legiana collective.

Legiana ontstond spontaan in de straten van Zwitserland, Frankrijk en Nederland, waar de Legianas elkaar vonden in een liefde voor wereldmuziek met poëtische narratieven en een sterke groove. De stemmen van de zangeressen smelten tot natuurlijke harmonieën en de akoestische instrumentatie van gitaar, viool, cello en contrabas geeft de band een organisch geluid.
Hun muziek belichaamt traditionele folk stijlen van overal ter wereld, van sensuele Latin ritmes tot Balkan dansmuziek tot cowboy songs en sea shanties, gezongen in veel verschillende talen. Recentelijk heeft de band zich met een aantal muzikanten uitgebreid tot Legiana XL, waarin ook mandoline, trekzak, bas ukelele en drums meespelen. Trouw aan hun begin op straat, is de Legiana liveshow altijd levendig en theatraal en ademen de muzikanten een liefde voor het delen van hun wonderlijke muziek met het publiek.

Kaarten kosten 15 euro. Reserveren kan via 0595-785330 of info@roodehaan.com.