Afbeelding

Genomineerden Leefbaarheidsprijs Westerkwartier bekend

Algemeen

EZINGE - De genomineerden van de Leefbaarheidsprijs in de gemeente Westerkwartier zijn bekend. Het gaat om de Dierenambulance Westerkwartier, het dorpshuis in De Wilp en Jeugdwerk Aduard.Deze prijs looft de gemeente Westerkwartier elk jaar uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van (vrijwilligers) activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg en veiligheid.

De genomineerden

De Dierenambulance Westerkwartier is een stichting die volledig door vrijwilligers gerund wordt. Ze staan 24 uur per dag klaar om hulp aan gewonde dieren te geven en tevens baasjes te ondersteunen die zelf geen vervoer hebben om naar de dierenarts te gaan. Jeugdwerk Aduard richt zich op het opzetten van activiteiten voor alle jeugdigen en jongeren in het dorp. Het afgelopen jaar hebben ze diverse activiteiten georganiseerd samen met de jeugd waaronder een vossenjacht, disco, een buitenspeeldag, een spooktocht en huttenbouw. Het dorpshuis in de Wilp heeft de Plantsoenkerk gekocht die aan het dorpshuis grenst. De kerk hebben zij omgebouwd tot een grote huiskamer en daar willen ze onder andere feesten en bijeenkomsten in organiseren.  

Oorkonde en geldprijs 

Burgemeester Ard van der Tuuk onthult op 3 december wie de Leefbaarheidsprijs gewonnen heeft.   De winnende organisaties ontvangen een oorkonde en een bedrag van 500 (eerste plaats), 300 (tweede plaats) of 200 euro (derde plaats). Vorig jaar ontving de Kuzemerkooi uit Oldekerk de leefbaarheidsprijs.