Bloemschikken was een van de activiteiten voor de mantelzorgers.
Bloemschikken was een van de activiteiten voor de mantelzorgers.

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Algemeen

EEMSDELTA - Ruim 540 volwassen en 50 jonge mantelzorgers die zorgen voor iemand uit de gemeente Eemsdelta hebben woensdag, de Dag van de Mantelzorg, het mantelzorgcompliment op hun deurmat ontvangen. 

Met het mantelzorgcompliment wil de gemeente laten weten dat zij de zorg die mantelzorgers verlenen erkennen en zeer waarderen. Overal in de gemeente Eemsdelta zijn deze ‘onzichtbare helden’, jong en oud, te vinden Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. ,,Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering”, aldus de organisatie.

Steunpunt Mantelzorg van Cadanz Welzijn heeft door het aanbieden van een gevarieerd programma de mantelzorgers in het zonnetje gezet. Men kon meedoen aan yoga, een koffiemomentje, lunch en bloemschikken. De jonge mantelzorgers mochten een bezoekje brengen aan de manege in Appingedam en na afloop werd er patat gegeten.

Steunpunt mantelzorg

Als mantelzorger biedt men zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Het langdurig en intensief zorgen voor een ander kan zwaar zijn en tevens kan het de verzorger veel voldoening geven. Het kan echter ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. Steunpunt mantelzorg biedt informatie, advies, een luisterend oor en activiteiten.

Voor meer informatie kunnen inwoners van Eemsdelta contact opnemen met Cadanz Welzijn, telefoon 0596-745024.

!