Roberto Santanera regelt dit jaar samen met diverse ondernemers kerstpakketten voor mensen die het minder hebben.
Roberto Santanera regelt dit jaar samen met diverse ondernemers kerstpakketten voor mensen die het minder hebben.

Gratis kerstpakketten via restaurant dell ‘Arte in Godlinze

Algemeen

GODLINZE - Roberto Santanera van restaurant dell ‘Arte in Godlinze organiseert ook dit jaar een actie voor mensen die het minder goed hebben. Omdat het lastig is om kerstdiners aan te bieden vanwege de weer toenemende coronamaatregelen heeft hij dit jaar bedacht om 100 minder-bedeelden een gratis kerstpakket te geven.

,,Wij hebben het dan nog steeds wel  goed, maar dat geldt lang niet voor iedereen”, zo legt hij uit.. Santanera heeft deze zomer zijn 35-jarig ondernemerschap gevierd en is met zijn restaurant een begrip in Godlinze en de drie noordelijke provincies. Hij is dankbaar dat de mensen hem weten te vinden en wil daarom ook dit jaar weer iets terugdoen. 

,,We hebben weer een manier gevonden om iets te geven aan mensen die het minder goed hebben. Dat doen we door ze in de week voor Kerst een heel mooi gratis kerstpakket te brengen.”

Advertentie

De deelnemers kunnen zich niet zelf aanmelden, maar moeten door derden worden opgegeven. Dat kan door schriftelijk te reageren op de advertentie in de Ommelander van vandaag.  Dat kan tot uiterlijk 15 december en dan wordt er een selectie gemaakt. ,,We weten dat er vast weer veel aanmeldingen zullen komen en vragen om de mensen die opgave doen om ook duidelijk naam en telefoon er bij te vermelden”, verduidelijkt de Godlinzer ondernemer.  ,,Dat is nodig omdat we eerst informatie vragen en dan pas de personen om wie het gaat op de hoogte brengen. Hun situatie grijpt mij aan en dat is de reden dat ik dit unieke gebeuren weer wil organiseren. We zullen er voor hen iets moois van maken, zodat ze met een beter gevoel de kerstdagen in kunnen gaan.” 

Verschillende ondernemers

Santanera heeft weer verschillende ondernemers en bedrijven bereid gevonden om samen een leuk kerstpakket te kunnen samenstellen ,,De pakketten passen we ook nog enigszins aan, afhankelijk van de gezinssituatie. Als ze kinderen hebben, doen we daar ook iets voor in het pakket. Na het succes van gratis kerstdiners van de voorgaande jaren willen we het dit jaar op deze manier gaan doen.,,Meerdere bedrijven zoals onder andere de Makro, drankenhandel Robertus, Easytoys en anderen die deze mensen een warm hart toedragen en ook hun steentje willen bijdragen hebben al toegezegd om ook weer mee te willen werken. Samen zullen we er iets moois van maken en de gelukkigen een mooiere Kerst bezorgen.”