MeerThuis is volgens bouwbedrijf De Ridder het antwoord op het schrijnende woningtekort in Nederland.
MeerThuis is volgens bouwbedrijf De Ridder het antwoord op het schrijnende woningtekort in Nederland.

Bouwbedrijf De Ridder gaat woningnood te lijf

Algemeen

UITHUIZEN - ,,Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het enige antwoord op het schrijnende woningtekort.” Dat zegt Bouwbedrijf De Ridder uit Uithuizen. Samen met Van der Meer Prefab en Bouwbedrijf BHB Prefab kiest men wél voor een slimme oplossing. MeerThuis heeft het antwoord van de drie bedrijven op de woningnood. 


Hoe zet je snelle stappen in de verlichting van de woningnood? Door in hoog tempo huizen te bouwen. Die gedachte is de basis van MeerThuis, een gloednieuwe woninglijn. BHB Prefab uit Sumar, Van der Meer Prefab uit Drogeham en Bouwbedrijf De Ridder uit Uithuizen ontwierpen het nieuwe type woningen in samenwerking met het gerenommeerde architectenbureau Jaap Hoekstra Willem Dijkstra Architecten uit Heerenveen.

De woningen zijn modulair opgebouwd, waardoor de bouwtijd aanzienlijk korter is dan die van doorsnee nieuwbouwhuizen. Om die reden kunnen in dezelfde tijd meer woningen worden gerealiseerd tegen een gunstige prijs. En dat is precies waar de markt om zit te springen, geven de bouwers aan. Uniek is dat de woningen standaard tien jaar garantie krijgen in combinatie met een onderhoudscontract. De nieuwe woninglijn is gebaseerd op gestandaardiseerde houtskeletbouw, uitgedacht door de drie bedrijven om een antwoord te hebben op de niet afhoudende vraag naar woningen, zeker ook door starters. 

Van der Meer Prefab, BHB en De Ridder werken al jaren samen op projectbasis. Binnenkort beginnen zij met de bouw van de eerste vrijstaande woning in Leeuwarden in de MeerThuis-lijn. Intussen is de ontwikkeling van halfvrijstaande woningen en rijwoningen in volle gang.