Karin Zwart
Karin Zwart

Karin Zwart nieuwe directeur Huis voor de Sport

Algemeen

GRONINGEN - Karin Zwart (39) wordt per 1 juli de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Huis voor de Sport Groningen. Zij volgt Rob de Waard (65) op.

Het Huis voor de Sport is de laatste jaren uitgegroeid tot tot een maatschappelijk partner voor gemeenten, onderwijs, provincie, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. In die samenwerking wordt de toegevoegde waarde van sport en bewegen voor gezondheid, leefbaarheid en participatie steeds meer zichtbaar. De organisatie heeft ongeveer 70 medewerkers in dienst, die over de hele provincie werkzaam zijn. Daarnaast verzorgt de stichting het werkgeverschap van enkele honderden trainers, zwembadmedewerkers en andere medewerkers van maatschappelijke organisaties.

De Waard werkt sinds 2010 bij de stichting. ,,Ik vind het na 11 jaar mooi geweest; ik heb een geweldige tijd gehad. En nog steeds. Het is de mooiste baan in mijn hele carrière. Het is een voorrecht om bij Huis voor de Sport Groningen met zoveel jonge gekwalificeerde en enthousiaste mensen te mogen werken. En samen met zoveel andere organisaties een bijdrage te mogen leveren aan een gezonde en leefbare provincie Groningen. Ik ga straks met vervroegd pensioen. Er staat met Karin Zwart een gepassioneerde en fantastische opvolger klaar om het stokje over te nemen.”

Zwart werkt sinds 2008 bij Huis voor de Sport. Ze woont met haar partner en twee kinderen in Leeuwarden.

Rob de Waard.