Afbeelding

Kerk Ezinge op zoek naar ideeën

Algemeen

EZINGE - Inwoners van Ezinge worden opgeroepen om mee te denken over het gebruik van de kerk op de wierde van het dorp.


De kerkenraad van de protestantse gemeente ziet graag dat de kerk gebruikt wordt voor meer dan alleen de zondagse eredienst. ,,Graag willen we de kerk weer meer een kerk voor het dorp laten zijn, zoals heel lang geleden het geval was”, aldus de kerkenraad.

Markten in de kerk

Men wijst op schilderingen van kerkinterieurs uit de Middeleeuwen: ,,Die schilderingen laten allerlei activiteiten zien. Mensen ontmoetten elkaar in de kerk en maakten er een praatje. Uit documenten uit die tijd blijkt dat de ruimte soms zelfs werd benut voor markten. Kortom, de kerkruimte werd door de dorpsgemeenschap voor tal van activiteiten gebruikt.”

‘Passen bij gebouw en plek’

Nu blijft het gebruik beperkt tot de zondagse kerkdienst, met zo nu en dan andere activiteiten als een concert of expositie. ,,Maar er is veel meer mogelijk”, denkt de kerkenraad. Daarom hoort men graag van de Ezingers welke activiteiten er in het godshuis georganiseerd zouden kunnen worden. ,,Maar het gaat natuurlijk om een kerkgebouw. De activiteit moet wel passen bij het gebouw en de plek”, plaatst de kerkenraad een kanttekening. 

Geen concurrent

Ook is het volgens de kerkenraad niet de bedoeling dat de kerk een concurrent gaat worden van andere ruimtes en activiteiten in het dorp.
Suggesties kunnen tot 15 maart gemaild worden naar kerk.ezinge@gmail.com.