Linda Visser voor de camera van Pointer.
Linda Visser voor de camera van Pointer.

Lokaal Sociaal wil in gesprek met Hogelandsters

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Als vervolg op een item op de landelijke televisie over herindelingsgemeenten, wil de politieke partij Lokaal Sociaal met inwoners van Het Hogeland in gesprek gaan.


In de uitzending van het KRO-NCRV-programma Pointer kwam fractievoorzitter Linda Visser van Lokaal Sociaal ook aan het woord. De inwoonster van Kantens stelde dat het er niet per definitie beter op geworden is door de herindeling. ,,Deze nieuwe gemeente heeft de basis nog niet echt op orde, maar er wordt intussen wel heel veel energie en geld gestoken in grote projecten”, aldus Visser.

‘Hoe kan het beter?’

,,Maar met alleen klagen los je niets op. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, maar we weten wel dat het anders kan en waarom dat hard nodig is”, geeft ze aan. Lokaal Sociaal wil daarom graag met Hogelandsters in gesprek over hoe het beter zou kunnen. Belangstellenden kunnen zich onder andere melden via de website www.lokaal-sociaal.nl

Eerste stap

Dit is de eerste stap op weg naar een reeks bijeenkomsten die Lokaal Sociaal wil organiseren om tot een gedegen verkiezingsprogramma te komen. Linda Visser: ,,Over een jaar is het weer tijd voor gemeenteraadsverkiezingen. Als we nu de krachten bundelen moet het ons lukken om met een gedegen en breed gedragen programma te komen. Politiek gaat over mensen, altijd. Daarom hebben we de inbreng van alle mensen die in onze gemeente wonen, leven en werken heel hard nodig.”