Springen voor het kerkje van Klein Wetsinge. Foto: SOGK/Duncan Wijting.
Springen voor het kerkje van Klein Wetsinge. Foto: SOGK/Duncan Wijting.

Oude Groninger Kerken doet mee aan #jumpforheritage

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Stichting Oude Groninger Kerken doet mee aan de campagne #jumpforheritage van de Europese erfgoedorganisatie Future for Religious Heritage.

Het is een oproep aan alle Europeanen een foto te maken van zichzelf, springend voor een religieus erfgoed gebouw of plek. Samen met andere foto’s onder dezelfde hashtag vormen ze een ketting, die het draagvlak voor dit specifieke erfgoed Europees onder de aandacht brengt. Oude Groninger Kerken heeft 96 kerken in bezit en hoopt een hele reeks een sprongen te realiseren.

Het is niet alleen aandacht vragen voor religieus erfgoed, er zit meer achter het idee. In veel landen zijn monumenten en ander erfgoed gesloten vanwege de coronamaatregelen. Ook het ondernemen van sportieve activiteiten gaat momenteel niet zoals vanouds. De actie #jumpforheritage verbindt sport, erfgoed, gezondheid en bewustzijn en zorgt natuurlijk voor een moment van plezier.

Meedoen is heel eenvoudig. Maak een foto en deel hem via social media onder de hashtags #groningerkerken en #jumpforheritage. De actie loopt tot 15 maart.