Het gemeentehuis in Bedum.
Het gemeentehuis in Bedum.

Sluiten burgerzaken in Bedum ’pijnpunt’ voor ChristenUnie

Algemeen

BEDUM - Dat in Bedum, het grootste dorp in de gemeente Het Hogeland, het loket burgerzaken wordt gesloten, is voor de ChristenUnie een ‘pijnpunt’.


Dat liet fractievoorzitter Bernd de Jong zojuist tijdens de gemeentelijke begrotingsvergadering weten.

De gemeente Het Hogeland wil de dienstverlening, zoals gemeld, centraliseren. Het aanvragen van een nieuw paspoort of het verlengen van een rijbewijs kan dan alleen nog in de gemeentehuizen van Winsum en Uithuizen. Vorig jaar stelde de gemeente al vast dat in de gemeentehuizen in Leens en Bedum dagelijks aanzienlijk minder bezoekers langskomen dan in Winsum en Uithuizen. 

Grootste kern

Desalniettemin heeft de ChristenUnie grote moeite met het sluiten van het loket burgerzaken in Bedum. De coalitiepartij noemt het zelfs een ‘pijnpunt’. ,,De grootste kern van onze gemeente, met meer dan 8500 inwoners, heeft als het aan het college ligt geen loket burgerzaken meer. Wat is de visie achter dit besluit? En hoe de gemeente deze dienstverlening wel vormgeeft aan minder mobiele en niet-digitaal vaardige burgers kunnen wij helaas niet vernemen”, merkte Bernd de Jong op.