Karim Layeb weet in de verre hoek keeper Marcel Keizer te passeren (foto Ronnie Afman).
Karim Layeb weet in de verre hoek keeper Marcel Keizer te passeren (foto Ronnie Afman).

Usquert voetbalt zich in waar kansenfestival langs Kwiek: 9-6

Sport

USQUERT - In een waar kansenfestival heeft Usquert zondagmiddag ruim van Kwiek uit Hoogezand weten te winnen. Na een ruststand van 5-2 werd het uiteindelijk een 9-6 overwinning voor de thuisploeg die daardoor nog steeds een minieme kans op het bereiken van de nacompetitie behoudt.

door Johan Staal

Voor het duel tegen Kwiek had Usquert-trainer Jan Blaauw een serieus probleem. De vaste keeper van Usquert, Tygo Greveling, had zich zaterdagavond nog laat afgemeld waardoor de trainer zelf de keepershandschoenen aan moest trekken omdat een vervanger niet beschikbaar was. 

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meijer kwam Usquert in de derde minuut al op voorsprong. Met een prima genomen corner verraste Rick Blaauw Kwiek-doelman Marcel Keizer en stond het 1-0. Na deze vroege openingsgoal van de thuisploeg was het in de twaalfde minuut weer raak. Nu was het Papis Sancho die, na goed voorbereidend werk van Karim Layeb, de 2-0.achter doelman Marcel Keizer kopte. Vier minuten later zorgde Karim Layeb met een strakke schuiver voor de 3-0 en leek een monsterscore voor de thuisploeg in de maak. 

Vrije trap

Vreemd genoeg viel vanuit het niets in de 24e minuut de 3-1. Even buiten het strafschopgebied mocht Kwiek een vrije trap nemen, die door Rowan Velthuijzen fraai langs doelman Jan Blaauw werd geschoten. Vier minuten na de 3-1 bracht Rick Blaauw de marge weer op drie goals verschil en in de veertigste minuut wist hij doelman Keizer weer kansloos te laten: 5-1. Maar in Usquert werd er voor de pauze ook nog door Kwiek gescoord en zorgde Mohammed Hdada voor de ruststand van 5-2. 

Na de rust was het direct raak voor de bezoekers toen Coen Solissa in de 46e minuut de stand op 5-3 bracht. Een solo van Karim Layeb zorgde in de 55e minuut voor 6-3 en na half ingrijpen van doelman Blaauw stond het vijf minuten later, door een goal van Livai Chotkan, 6-4. Met nog een kwartier te gaan wist dezondag zeer actieve Rick Blaauw er 7-4 van te maken. En nog geen zestig seconden later knalde Papis Sancho snoeihard de 8-4 langs Kwiek-doelman Keizer. En nog was het niet klaar in Usquert want nadat Livai Chotkan voor Kwiek de 8-5 had gescoord, schoot Rick Blaauw met zijn vijfde goal van de middag de 9-5 langs doelman Keizer. Met nog een minuut te gaan zorgde Coen Solissa uiteindelijk voor het slotakkoord door de eindstand op 9-6 te bepalen. 


Door de zege is er nog een minieme kans dat Usquert de nacompetitie gaat bereiken. ,,We hebben alleen kans wanneer Farmsum volgende week in het thuisduel tegen Woltersum punten laat liggen en wij zelf onze wedstrijd tegen Bellingwolde winnen. Maar als ik heel eerlijk ben, verwacht ik dit scenario niet en blijft het voor ons bij een zesde plaats op de ranglijst”, aldus Blaauw.