Afbeelding

DWA/Argo verrast met zege op titelkandidaat

Sport

NIEUWEHORNE - De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag in Nieuwehorne de nummer twee van de ranglijst, Udiros/Kinea, weten te verslaan: 17-19. 

DWA/Argo was vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga liep na de gelijkmakende 2-2 weg. DWA/Argo zette in deze fase goed druk op de Friezen en wist in de verdediging snel de bal weer te veroveren. In de aanval waren de Noord-Groningers efficiënt, met vijf treffers op rij: 2-7. Tot aan de rust bleef het verschil vijf treffers: 4-9.

Druk opgevoerd

Na de pauze was het duidelijk dat Udiros/Kinea niet zomaar de handdoek in de ring wilde gooien, want meteen werd de druk opgevoerd. DWA/Argo was echter goed bij de les en Ole Smedema beantwoordde de eerste treffer van Udiros/Kinea met een raak afstandsschot. Toch kwam de thuisploeg dichterbij. Na 8-12 werd het plots 11-12. De Friezen drongen aan en het begon er steeds meer op te lijken dat DWA/Argo de winst niet over de streep kon trekken. Het lukte de thuisploeg echter niet om op gelijke hoogte te komen: Lynn van der Kroft maakte 11-13. 

Zo ontstond er een spannende slotfase, waarin Udiros/Kinea geregeld tot scoren kwam maar DWA/Argo telkens een antwoord had. De Noord-Groningers bleven steeds aan de goede kant van de score, met een knappe 17-19 zege als resultaat.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker 6, Jildau Smedema 5, Ole Smedema 3, Sjouke Hoekstra, Tom van der Laan, Tycho Schuuring, Lynn van der Kroft en Yarin Smedema allen 1.